Ouders

Ouders ervaren opvoeden vaak als bijzonder mooi, verrijkend en zingevend. Het kan echter ook behoorlijk confronterend zijn en het is lang niet zo makkelijk als het lijkt. Je groeit als ouder mee met je kinderen en je blijft samen met hen leren. Dit is een heel natuurlijk proces, wat met vallen en opstaan gaat. Soms kom je echter in situaties terecht waarin je niet goed weet of je het eigenlijk wel goed doet. Je wordt bijvoorbeeld getriggerd door je kind waardoor je anders reageert dan je eigenlijk zou willen. Of je vindt het moeilijk om grenzen te stellen. Ook persoonlijke problemen kunnen ervoor zorgen dat je het moeilijk vindt om je kind te geven wat het nodig heeft.

Kinder- en jeugdpraktijk 't Harde heeft als doel dat u als ouder de begeleiding en ondersteuning van uw kind zo snel mogelijk weer volledig zelf op kunt pakken.
Tijdens het traject van uw kind zullen er ook één of meerdere gesprekken met u als ouders plaatsvinden. Doel van deze gesprek(ken) is:

  • Voorlichting geven over de aard van de problematiek.
  • Handvaten geven voor hoe om te gaan met datgene waar u en uw kind tegenaan lopen.
  • Tips geven hoe u de geleerde vaardigheden tijdens de sessies van uw kind thuis kunt oefenen.

Wellicht zit u ook zelf als ouder met een heleboel vragen, bv. over de opvoeding. Of heeft u gewoon behoefte aan een luisterend oor. Ook daar is ruimte voor bij Kinder- en jeugdpraktijk 't Harde.